Een super makkelijk lekker ding om te maken, echt een eitje! Snel klaar, relatief weinig gesmos en toch lekker, meer moet dat niet zijn, toch?
Het enige wat je nodig hebt is:
- 2 appels, geschild en in mini-blokjes (brunoise)
- flink wat kaneel (of iets minder als je dat niet zo graag hebt)
- 2 eetlepels rietsuiker (meer of minder mag ook, gewone suiker is ook geen probleem)
- een handjevol amandelschilfers, liefst even geroosterd in een pan zonder bakvet
- 10 vierkantjes bladerdeeg
- 1 of 2 losgeklopte eidooiers
- nog wat suiker


Doe de appel, amandelschilfers, rietsuiker en kaneel in een kom en meng goed door elkaar. Mijn bladerdeeg was vrij dik en moest nog wat uitgerold worden. Dat hangt natuurlijk een beetje af van welk merk en zo je hebt. Bij gebrek aan een deegroller, moest ik creatief zijn en heb ik het maar met een lege fles rum gedaan :-)
Neem een velletje bladerdeeg en leg in het midden een hoopje van het appel-mengsel. Bestrijk 2 randjes licht met het eigeel en vouw dicht. Druk de randen goed samen met een vork. Zorg dat het echt goed op elkaar zit, anders gaan ze tijdens het bakken helemaal open en loopt de
lekkere vulling eruit!
Doe dit 10 keer (ik heb het in 2 keer gedaan want ze hebben toch wat ruimte nodig op de bakplaat)

Als je het gevoel hebt dat ze lang genoeg hebben gebakken, dan haal ze er maar snel uit en leg ze op een rooster om af te koelen. Hierna heb ik mijn 2e lading de oven in geschoven.
Ja, ik moet toegeven dat ik er maar 9 stuks heb kunnen vullen met het appelmengsel! Ten eerste heb ik het laatste partje appel niet gebruikt maar aan de hond gegeven. Ze moet haar naam "Poubelle" toch waarmaken hé... En ik heb de flappen wel rijkelijk belegd, vind het wel lekker om flink wat appel te moeten verorberen.


van ERNAAST. Nog wat suiker erover en hup, de oven in! Spannend!
Na 15 minuten vind ik de kleur wel prima en haal ik ze eruit. Het ruikt lekker en ziet er best wel smakelijk uit! Maar ik hou me in, zet mijn Nespresso apparaat aan, warm een beetje melk op, zet daar wat koffie bij en ga er eens rustig voor zitten.

te gaan. Dat vind ik nou weer leuk, zo'n ontdekking. Gewoon proberen, gewoon doen... Dat gaat heel vaak mis hoor, dat geef ik eerlijk toe! Maar deze keer niet, joepie!!!!!
Hey lynn, Leuke, lekkere blog!!
BeantwoordenVerwijderenIk ben niet zo'n keukenprinses dus ik kan hier wel wat hulp vinden!!
Ik volg je graag :-) !
x
Super! En ik doe lekker hetzelfde bij jouw nieuwe blog, want op dat vlak kan ik ook nog veel hulp en inspiratie gebruiken :-)
VerwijderenX